Certifikace paliativního přístupu v sociálních službách – Domov pro seniory v Náměšti nad Oslavou

Domov pro seniory v Náměšti nad Oslavou, příspěvková organizace Kraje Vysočina, získal mezi prvními v České republice Osvědčení paliativního přístupu v sociálních službách. „Kraj Vysočina se problematice paliativní péče intenzivně věnuje a za tuto práci a ocenění patří celému domovu mé velké díky,“ adresoval poděkování všem zaměstnancům domova náměstek pro oblast sociálních věcí Pavel Franěk. 

V roce 2017 byla ředitelka náměštského Domova pro seniory Věra Bařinová požádána Asociací poskytovatelů sociálních služeb, aby se organizace zapojila do pilotního projektu, který měl nastavit v domovech paliativní přístup. Cílem projekt  je podpořit zvyšování kvality poskytovaných služeb a pomoci jim s nastavením procesních kroků při zavádění konceptu paliativní péče. Zároveň projekt usiluje o osvětu problematiky závěru života nevyléčitelně nemocných, vedoucí ke změně přístupu společnosti k tématu smrti a umírání, i zvýšení informovanosti konkrétních cílových skupin.

„Projekt trval dva roky a za jeho úspěšnou realizaci jsme nyní na konferenci zdravotní péče převzali z rukou prezidenta asociace Jiřího Horeckého Osvědčení paliativního přístupu. Ocenění si velmi vážíme a aplikaci paliativní péče v našem zařízení budeme pokračovat,“ dodala k ocenění ředitelka domova Věra Bařinová.